Постен сутляш

13/03/2016
Криси Черниковаот Криси ЧерниковаЧирак / Автор
"По-различен прочит на любимото ни мляко с ориз - този път с кокос и кафява захар"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 253
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч. непълни
  • кокосово мляко - 800 - 900 мл
  • вода - 200 мл
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се поставя в купа. Налива се вода, колкото да покрие съдържанието на съда и оризът се кисне 30 минути. След това се изплаква и се пуска да се вари в 150 мл вряща вода на слаб огън.

Когато поомекне, налейте млякото и разбъркайте (ако сместа ви се вижда прекалено течна, не добавяйте цялото количество мляко).

След 10 минути прибавете захарта и продължете с бъркането. Дръжте ориза на огъня, докато се свари добре.

След това охладете и поднесете в купички, като поръсите десерта с канела. Украсете според въображението си.

Бележка: Приятен завършек на този сутляш би придала поръска от смлени орехи, бадеми или кокосови стърготини. Но тъй като аз нямах под ръка никакви ядки, използвах за декорация цветни сърчица от картофено нишесте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар