Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от леща и гъби

Мусака от леща и гъби

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131609
Мусака от леща и гъби
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сензационно откритие, нов вид Мусака от леща и гъби, само за ценители !"

Необходими Продукти

  • печурки - 2 буркана, стерилизирани
  • леща - 2 ч.ч. сварена
  • зехтин
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки. Редят се плътно по дъното на намаслена тавичка, така че да се получи цял слой. Тавичката се поставя в загрята фурна и гъбите се пекат 15 минути на 180 градуса.

След това съдът се вади от фурната. В него се изсипва и лещата, която също се разпределя равномерно.

Поръсва се с подправки. Отделно се разбиват яйцата, киселото мляко, брашното и към сместа се добавя щипка сол.

Всичко се разбърква много добре и с получената заливка се покриват продуктите в тавата.

После съдът отново се връща в печката. Така приготвената мусака се пече, докато придобие апетитна коричка или около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: