Какаов кейк с шоколадова глазура

13/03/2016
marcheva14
отmarcheva14Иноватор61368441831
"Вкусен домашен маслен сладкиш с мед и мнооого шоколад, няма как да не ви хареса"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 322
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се с миксер и кейкова форма с размери 23/13 см.

Разбива се маслото със захарта и ванилията до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата, като след всяко се разбива за кратко с миксер. Добавя се какаото, разтворено в горещата вода.

Брашното се пресява, добавят се бакпулверът, солта, прясното мляко и се прибавят към основното тесто. Разбърква се до хомогенна смес, която се изсипва в намаслена и покрита с хартия за печене кейкова форма.

Пече са на 170 градуса за около 55-60 мин. Проверява се за готовност с клечка. Охлажда се.

Заливка: на водна баня на слаба степен на котлона се разтопява шоколадът с маслото и 1 ч.л. мед. След като се охлади, но не и да е стегнал, с лъжица внимателно се разлива върху горната страна на студения кейк.

Заглажда се и се оставя за няколко часа на студено. Този шоколадов кейк е с много хубава, фина структура, мек, влажен и ухаещ на какао и шоколад.

Използвала съм електронна везна за точно спазване на грамажите така, както е указанието по рецепта.

Източник: Joyofbaking Chocolate Pound Cake
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар