Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки с газирана вода на фурна

Пърленки с газирана вода на фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пърленки с газирана вода на фурна
Снимка: Наталия Петрова
3 / 4
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Всички ще се приковат към масата, ако им поднесете тези уникални пърленки"

Необходими Продукти

  • газирана вода - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 кубче
  • брашно - около 900 г
  • сирене - 200 г
  • масло
  • сол - 1 с.л.
  • олио
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа слагаме 50 мл хладка вода и в нея разтваряме маята, след това прибавяме яйцето и газираната вода, започваме постепенно да добавяме брашно /в брашното слагаме солта/, докато се получи меко тесто.

Тестото се оставя да втасва 30-40 мин. След като е готово, го разделяме на три равни чести и от всяка една от тях разточваме кора (големината зависи от размера на тавата, в която ще ги печем).

Половината от кората наръсваме с натрошено сирене и малко натрошено или разтопено масло, след което покриваме с другата част от кората.

Завиваме и притискаме леко краищата, за да не изтича плънката при печене. Слагат се в обилно намазана с олио тава. Така приготвяме и другите две кори.

След като сме ги сложили в тавата, ги оставяме да втасат повторно за около 30 мин. След това печем на 180-200 градуса за около 25-30 мин или до готовност.

Когато са изпечени пърленките, изваждаме ги от фурната, намазваме ги с масло, поръсваме с шарена сол и покриваме с чиста хавлиена кърпа или друг плат, предназначен за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Радвам се че ти харесват,на нас също са ни любими, с кашкавал не съм правила до сега,мн хубава идея,а кренвиршите ги отбягвам...
13.03.2016 14:30
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми харесват направени по –този начин,а също и с плънка от кашкавал и кренвирши :)
13.03.2016 14:07