Панакота с шоколад

Тодорка СпасоваТодорка Спасова
Чирак
45390137485
Панакота с шоколад
Снимка: Тодорка Спасова
1 / 8
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Време е за един лек десерт с прясно мляко и шоколад изпратен от нашата потребителка Тодорка Спасова"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл течна
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • шоколад - 100 г черен
  • шоколад - 100 г млечен
  • пудра захар - 150 г
  • желатин - 2 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се загрявана на котлон заедно със захарта до разтапянето ѝ. Отделно се загрява сметаната и вътре се разтапя натрошеният шоколад.

Бърка се, докато шоколадът напълно се разтопи и се долива подсладеното прясно мляко.

Желатинът се разтваря в хладка вода, за да набъбне. Прибавя се желатинът и не трябва да завира, а само да се разтопи.

Слага се в подходяща форма и се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Харесвам този тип десерти, леки, приятни и освен това лесни за приготвяне.
13.03.2016 12:08
1
Покажи всички подкоментари