Пресен лук с ориз и заливка

13/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312345
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме лука и нарязваме. Слагаме да се задушава в олиото и малко вода до полуомекване.

Добавяме ориза и задушаваме още 5 минути. Наливаме вода (2 и 1/2 чаени чаши) и варим до омекване на ориза. Ястието изсипваме в тавичка, намазана с масло.

Поръсваме с настърган кашкавал. В масло запържваме до златисто брашното, разреждаме с част от прясното мляко, за да се получи сос. Заливаме ориза с половината от соса и запичаме във фурна.

Към останалата час от соса се прибавят яйцата, разбити с останалото мляко, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Тази заливка изсипваме върху ястието и запичаме до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар