Ябълково руло с лек канелен крем

13/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте всичките четири белтъка на сняг.

Отделно разбийте жълтъците и захарта. Когато се получи бял крем, добавете мазнината, брашното и ванилията. Накрая прибавете белтъците, като ги смесите много внимателно, за да не падне обемът им.

Пригответе пълнежа, като настържете ябълките на едро ренде. Покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна тава, в която ще печете платката за рулото.

Върху нея разпределете равномерно настърганите ябълки. Поръсете със захарта и канелата. Отгоре разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.

Докато се пече пандишпанът, си пригответе крема. Разделете количеството мляко на две части. Едната половина кипнете заедно със захарта. Другата разбийте заедно с жълтъка и брашното и добавете на тънка струйка при врящото мляко.

Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки. Когато сместа се сгъсти, махнете. Добавете маслото и канелата. Разбъркайте да се усвои маслото напълно.

Оставете да се охладете докато се изпече платката. Готовия пандишпан извадете и охладете за кратко. Обърнете го върху лист хартия за печене. Внимателно махнете другия лист.

Разпределете крема и навийте на стегнато руло. Охладете напълно. Чудесен десерт, истинска наслада за небцето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Разкошно руло! По този начин - с ябълки, не бях правила, но определено много ми хареса. А и с този крем сава невероятно вкусно. Браво!
1
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:44
Благодаря Гери-Аня! Радвам се, че десерта ти допада. Това е и мой любими десерт. Не отнема време, а вкуса е мммм :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв