Пържоли с гъбен сос и праз лук

14/03/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Пържоли с гъбен сос и праз не бива да ядем по време на пости, но просто не можем да им устоим "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 926
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 бр. вратни
  • печурки - 300 г гъби
  • праз - 1 стрък
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • вода - 500 мл гореща
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте добре пържолите със сол и черен пипер на вкус. Запържете ги от двете страни за кратко на грил тиган с малко мазнина, за да се запечатат. Прехвърлете ги в тавичка.

Нарежете праз лука на кръгчета, а измитите добре гъби - на филийки. Задушете ги с малко мазнина в тиган. Подправете с малко сол и черен пипер, но внимавайте, защото и пържолите са овкусени. Прибавете ги към месото и леко разпределете навсякъде.

Пригответе соса, като сгорещите олио около 3 с.л. и добавите брашното. Изпържете го, докато покафенее леко и добавете червения пипер.

Разбъркайте и разредете с разтворения гъбен бульон в горещата вода. Сосът трябва да бъде по рядък от обикновено, защото ще се сгъсти след това.

Гответе всичко в гореща фурна на 200 градуса за около 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
По принцип готвя с праз и сигурно е много вкусно!
1
0
Гергана  Георгиева
Рецептата ви е много хубава! Да си призная аз я правя с кромид лук и също става вкусно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!