Картофени кюфтета със зеленчуци на фурна

14/03/2016
"Истинска наслада за небцето от Тодорка Спасова от Бургас"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 724
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 200 г
  • зеленчуци - 500 г замразен микс (моркови, царевица, грах)
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • магданоз
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • кимион
  • брашно - 3 с.л. + 150 г за овалване
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се пресоват. Прибавя се миксът от зленчуци (като малко го сварявате предварително, за да омекнат), натрошеното сирене, брашното, нарязания на ситно магданоз, подправките и яйцата.

Сместа се обърква добре и от нея се оформят кюфтета с диаметър 6-8 см. Всяко кюфте се овалва в брашно (както може да видите от снимките).

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, която малко сте намазали с олио. Намазвате и отгоре с олио кюфтетата и печете на 200 градуса, докато хванат златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
06.07.2016 22:18
Не е ли по добре зеленчуците също да се пресоват? Защото иначе може кюфтетата да се разпаднат поради различното разширение на продуктите при термообработката.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв