Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен лук с гъби и броколи

Зелен лук с гъби и броколи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зелен лук с гъби и броколи1 / 2
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен лук - 5 стръка
  • гъби - 500 г пресни
  • броколи - 700 г
  • олио
  • лимони - сок от 1
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме зеления лук. Задушаваме в 3 или 4 супени лъжици олио и малко вода да омекне.

Прибавяме почистените и нарязани на филийки гъби и накъсаните на цветчета броколи. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Наливаме половин чаена чаша топла вода. Готвим, докато течността изври.

Поливаме ястието със сок от лимон и поръсваме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: