Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с маслини и гъби

Яхния с маслини и гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • маслини - 1/2 ч.ч. безсолни, нарязани без костилки
  • гъби - 250 г пресни
  • лук - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • ориз - 1 к.ч.
  • домати - 4 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • джоджен - пресен листа от няколко стърка
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и белим лука, морковите, целината. Нарязваме на ситно и задушаваме в 4-5 с.л. олио и малко вода. Добавяме маслините и измитите, почистени и нарязани на филийки гъби.

Подправяме с червен пипер, черен пипер и сол, наливаме малко вода и оставаме сместа да се задуши добре.

След като зеленчуците омекнат, добавяме измития ориз и белените и нарязани на кубчета картофи. Наливаме още топла вода.

Оставяме ястието да къкри десетина минути и прибавяме доматите - настъргани. Прехвърляме сместа в тавичка, прибавяме нарязаните магданоз и джоджен и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: