Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Карамелизирани ябълкови близалки

Карамелизирани ябълкови близалки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Карамелизирани ябълкови близалки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • пръчици за близалки - 10 бр.
  • формичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на филийки с дебелина около половин сантиметър, след което с помощта на формичката ги изрязваме.

В готовите ябълкови цветчета бодваме по една от пръчиците за близалки (може и клечки за зъби).

В съд с незалепващо покритие слагаме да се карамелизира захарта, като котлонът не трябва да е прекалено силен, за да не прегаря, периодично разбъркваме.

След като се е разтопила захарта, вземаме една по една пръчиците с ябълкови цветчета и потапяме първо от едната страна, след това от другата в захарта, след което ги поставяме върху хартията за печене да се втвърдят. И така правим и с останалите пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: