Ориз с булгур и арпа

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 429
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза много добре под течаща вода и го отцеждаме.

Запържваме го за кратко заедно с арпата в половината от маслото, посоляваме с 1 ч.л. сол и го заливаме с 2 ч.ч. вода.

Покриваме съда с капак и намаляваме силата на котлона на средна степен. След като ориза попие водата намаляваме огъня на най-слаба степен и оставяме да се задушава за още 20 минути.

В отделен съд слагаме 2 ч.ч. вода да заврат и в тях слагаме останалото масло с двата вида пюре да заври. Прибавяме 1 ч.л. сол и сока на лимона и изсипваме булгура. Разбъркваме добре, захлупваме и варим на тих огън за 20 минути.

Оставяме булгура да изстине за 10 минути и го разбъркваме заедно с ориза и арпата.

Сервираме топъл.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар