Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с белтъчна глазура

Торта с белтъчна глазура

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Торта с белтъчна глазура
Снимка: Потребител#167180
1 / 2
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2
  • за украсата
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 6 с.л. + 4 с.л. за карамела
  • какао - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме половината кисело мляко и захарта, разбъркваме, а в другата половина слагаме хл. сода да шупне.

Смесваме и постепенно добавяме брашното и ванилията. Печем на 170 градуса до суха клечка.

За глазурата разбърквам белтъците със захарта до гъст сняг. Смесвам какаото, пудрата захар и водата, разбърквам.

Върху готовия и изстинал блат намазвам белтъците. Отгоре тук-там слагам от какаовата смес.

С дървеното шишче правя шарки. Карамелизирам захарта и добавям карамелови щрихи за завършек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: