Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от печен патладжан

Пастет от печен патладжан

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
Пастет от печен патладжан
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пригответе си много фиилйки , защото няма да може да спрете да ядете, докато не свърши"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 средно голям
  • майонеза - 2 с.л. (Провансалска)
  • сирене - 1 с.л. ситно натрошено
  • орехи - 1 с.л. ситно счукани
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича равномерно от всички страни и веднага след това се потапя в студена вода, за да запази светлият си цвят.

Обелва се и се смила в месомелачка или блендер. Поставя се в тензух или марля и се окача да се поотцеди.

След като се извади от тензуха, се смесва с майонезата, сиренето, орехите, счукания чесън и солта, и се разбърква добре.

Пастетът и се поднася за мазане на филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: