Боб с чубрикова наденица

14/03/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 114
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа вечерта слагаме да накиснем боба (за около 12 часа). На сутринта го слагаме да се свари, като два пъти му сменяме водата, щом покафенее.

Нарязваме лука на кубчета и го запържваме с малко олио в тиган, след което към него добавяме домата, чушката и подправките, но без солта.

Готовата запръжка изсипваме в сварения боб и го варим още 5-10 минути.

Готовия боб изсипваме в тава и добавяме към него предварително нарязаните наденички на четири. Слагаме да се пече на 180 градуса.

Щом се запече отгоре и се сгъсти, бобът е готов.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Благоева
Аз също, само дето джоджен не слагам, много не ми харесва
0
0
Гергана  Георгиева
Обичам боб яхния приготвена по–този начин и овкусена с чубрица и джоджен
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв