Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Боб с чубрикова наденица

Боб с чубрикова наденица

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • домати - 1 средно голям
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • олио
  • колбас - 2 - 3 чубрикови наденички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа вечерта слагаме да накиснем боба (за около 12 часа). На сутринта го слагаме да се свари, като два пъти му сменяме водата, щом покафенее.

Нарязваме лука на кубчета и го запържваме с малко олио в тиган, след което към него добавяме домата, чушката и подправките, но без солта.

Готовата запръжка изсипваме в сварения боб и го варим още 5-10 минути.

Готовия боб изсипваме в тава и добавяме към него предварително нарязаните наденички на четири. Слагаме да се пече на 180 градуса.

Щом се запече отгоре и се сгъсти, бобът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
зимата, вместо домат, слагам домашен доматен сок със семки от шише (по тази рецепта е чудесно ). Вкусове според мен по нищо не отстъпва на пресните домати, имайки предвид и че зимата доматите по магазините, супермаркетите са доста пластмасови и изключително безвкусни, дървени и т.н.
04.11.2019 14:19
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Аз също, само дето джоджен не слагам, много не ми харесва
14.03.2016 18:24
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обичам боб яхния приготвена по–този начин и овкусена с чубрица и джоджен
14.03.2016 17:04
1