Сладки с маргарин и мармалад

15/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • маргарин – 250 г
  • олио – ½ ч.ч.
  • пудра захар – 1 в.ч.
  • белтъци – 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно – 4 в.ч.
  • За намазване
  • шипков мармалад – 100 г
  • орехи – 30 г смлени за овалване
  • кокосови стърготини – 25 г цветни за овалване
  • сладко - по избор, за потапяне (по - течно)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме маргарина, олиото, пудрата захар, белтъка и содата и към тях започваме малко по-малко да прибавяме брашното. Замесваме умерено твърдо тесто.

От него откъсваме парчета с големината на орех и с помощта на дланите си оформяме топчета, които сплескваме леко, пристискайки и с вилица в края им.

Печем сладките върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути без да чакаме да се зачервят отгоре. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.

Залепяме сладките две по две откъм плоската им страна с разбъркания мармалад.

Потапяме едната страна на всяка сладка в сладкото, а после в сместа от орехи или кокосови стърготини.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много са вкусни тези дребни домашни сладки,приготвени по-този начин
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв