Текирдаг кюфте

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Днес ще ви представим тези невероятни турски кюфтенца с грис от кърджалийско"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 271
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешка кайма - 600 г
  • телешка кайма – 400 г
  • лук – 1 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • грис – 1 к.ч.
  • яйца – 1 бр.
  • хляб – 2 филии сух
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • кимион – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л. лют
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд размесваме каймата добре и към нея прибавяме двете филии хляб, които предварително сме намокрили с вода и отцедили. Разбъркваме за 5 минути.

Прибавяме смлените в блендер лук, чесън и яйцето. Разбъркваме отново каймата за няколко минути.

Добавяме подправките, разбъркваме отново и накрая прибавяме гриса и содата. Месим каймата 10 минути, като от време на време мокрим ръцете си.

Покриваме съда с каймата със стреч фолио и оставяме в хладилник да престои 24 часа. От отлежалата кайма откъсваме топчета, които оформяме като малки кебапчета.

Пържим в загрята мазнина до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
15.03.2016 22:25
Много апетитно изглеждат!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв