Текирдаг кюфте

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Днес ще ви представим тези невероятни турски кюфтенца с грис от кърджалийско"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 969
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешка кайма - 600 г
  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • грис - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. лют
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд размесваме каймата добре и към нея прибавяме двете филии хляб, които предварително сме намокрили с вода и отцедили. Разбъркваме за 5 минути.

Прибавяме смлените в блендер лук, чесън и яйцето. Разбъркваме отново каймата за няколко минути.

Добавяме подправките, разбъркваме отново и накрая прибавяме гриса и содата. Месим каймата 10 минути, като от време на време мокрим ръцете си.

Покриваме съда с каймата със стреч фолио и оставяме в хладилник да престои 24 часа. От отлежалата кайма откъсваме топчета, които оформяме като малки кебапчета.

Пържим в загрята мазнина до зачервяване.подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
15.03.2016 22:25
Много апетитно изглеждат!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!