Хошмерим - млечен крем с мая за сирене

15/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме прясното мляко в съд за варене и го слагаме да се затопли. Млякото не бива да стане нито много горещо, нито да заври. Към него прибавяме маята, разбъркваме и покриваме съда с капак.

Оставяме съда около 2 часа да престои и да изстине бавно. Отваряме отново и разбъркваме течността.

Добавяме към нея разбития жълтък и слагаме отново на огъня да заври, като бъркаме непрекъснато.

Добавяме последователно захарта и гриса и продължаваме да бъркаме без прекъсване, докато сместа заври. Махаме от котлона съда и го покриваме с капак. Оставяме крема да изстине малко.

Прехвърляме го в купички, поръсваме с шамфъстък и съхраняваме в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.03.2016 12:33
С тази рецепта ме подсети за този разкошен турски десерт,който не съм правила от много години.Рецептата ми е аналогична,но използвам извара с два жълтъка,а може и без тях и препечено брашно с грис.Наистина е чудесен,препоръчвам го :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв