Ориз с нахут и пиле

27/06/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър26286463
"Една необикновено вкусна комбинация, която ще се услади на всички "
Готвене60 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 424
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г дългозърнест, измит и отцеден
  • нахут - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 2 пилешки гърди
  • вода - около 2 - 3 ч.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута предварително за 12 часа във вода. След това изпалкнете и го сложете да заври. Излейте първата вода и го сложете да се свари напълно отново за около 45 минути до час.

В отделен съд сложете да се вари ориза заедно с маслото и солта с вода според количеството на ориза. Щом оризът е почти готов, прибавете и нахута. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.

Оставете ориза да се свари напълно и отнемете от котлона. Изсипете ориза в намазнена тава, разпределете късове пилешки гърди и сложете да се пече до готовност на месото.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Борислава
Борислава
09.07.2013 18:14
Получи се интересно, добавих и куркума за жълт цвят на ориза.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв