Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с канела

Баклава с канела

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-9 порции

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 пакета фини
  • масло - 400 - 500 г краве или олио
  • За пълнежа
  • орехи - 200 г
  • захар - 100 г
  • канела - 50 г
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В намаслена тава слагаме единия пакет кори, като всяка една намазваме с разтопеното масло или горещото олио. Отгоре върху тях слагаме приготвената плънка от счуканите орехи, захарта и канелата и отгоре слагаме другия пакет кори, като отново намазваме с разтопеното масло или горещото олио всяка една.

Готовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна. След като е готова, я оставяме да престои 12-15 часа и след това я заливаме с приготвения сироп от захарта водата и лимоновата киселина, като сиропът трябва да е още горещ.

Сиропът го варим до кипване и разтваряне хубаво на захарта за около 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Радвам се, че ти е харесала :)
21.03.2016 10:09
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Класическата баклава. Направих я по рецептата, стана много вкусна и ароматна!
19.03.2016 16:06
2