Торта за диабетици

14/03/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Защото никой не трябва да се лишава от торта! "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8- 10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 026
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 1 пакет (3 бр.)
  • заквасена сметана - 1 кофичка 500 гр
  • фруктоза - 1 ч.ч + 4 с.л
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
  • есенция - 1 пакетче, или 1 - 2 лъжици ром или коняк
  • банани - 3 бр.
  • черен шоколад - с фруктоза/ за диабетици/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към четирите с.л. фруктоза се добавя 1 ч.ч. вода и се загряват, докато се разтвори фруктозата. След това към сиропа се добавя ромовата есенция или рома/коняка и се оставя да изстине.

За крема 1 кофичка заквасена сметана се разбива с 1 ч.ч. фруктоза. Добавят се и една ванилия и два намачкани на пюре банани и се разбърква хубаво. Едно пакетче желатин се разтваря според указанията на опаковката и се добавя към заквасената сметана с бананите.

Ще се разреди доста, затова купата се слага във фризера за петнадесетина минути, за да стегне. След това всеки блат се сиропира и маже с крема. Накрая тортата се измазва с останалия крем и се украсява с един банан, нарязан на колелца и настърган шоколад или орехи.

Оставя се да престои няколко часа в хладилник.

Фруктозата може да се замени с обикновена пудра захар, а в сиропа може да се сложи кафява захар. Бананите може да се заменят с други плодове.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар