Торта баклава

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Торта баклава1 / 3
14/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 750 г фини
  • масло - 500 г краве
  • За пълнежа
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • орехи - 200 г натрошени
  • канела - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 1.200 л
  • лимонтузу - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме корите на две части. Едната половина нареждаме в правоъгълна тавичка, като помежду им ги мажем с предварително разтопеното масло. Отгоре върху тях слагаме пълнежа, който приготвяме в купа, като разбиваме яйцата със захарта до побеляване и прибавяме постепенно брашното с бакпулвера, орехите и канелата.

Върху пълнежа нареждаме останалите кори, намазани с масло всяка по отделно. Готовата баклава нарязваме на парчета и заливаме с останалата гореща мазнина.

Печем в умерена фурна до зачервяване, след което я изваждаме от фурната и я оставяме да изстине и я заливаме с горещия сироп, които предварително сме направили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: