Мармаладени триъгълни бухтички

15/03/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • масло - 1 с.л. разтопено за тестото
  • масло - 2 - 3 с.л. разтопено за намазване и слепване
  • брашно - приблизително 15 - 16 с.л. и още за поръсване при разточване на тестото
  • мармалад - за плънката

Начин на приготвяне

Киселото мляко смесваме със сода бикарбонат и като шупне прибавяме една супена лъжица разтопено краве масло.

Добавяме разбито едно яйце, ванилия и брашно, колкото поеме (15-16 супени лъжици или повече, колкото е необходимо). Замесваме твърдо тесто.

Разделяме на 6 топки и оставяме за 5 минути на стайна температура. След това всяка топка тесто разточваме леко, с размери колкото малка чинийка, намазваме с разтопено краве масло и слепваме по 3 бр. разточени кори.

От слепените по три тестени кръгове оформяме 2 топки тесто, които отново оставяме за 5 минути на стайна температура. Разточваме 2 кори с дебелина 2 мм. Едната тестена кора намазваме с мармалад. Слагаме отгоре другата кора, без да я намазваме.

Нарязваме на 16 триъгълничета и притискаме ръбовете с вилица да не излиза плънката от мармалад. Изпържваме в не много горещо олио. Поднасяме поръсени с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар