Торта Маргаритка

15/03/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За всеки блат (2 бр.-26 см и 1 бр.-28 см) използвайте по 4 яйца, 100 г захар, 100 г брашно (за кафявия добавете 1 с.л какао). Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на сняг.

Постепенно добавете захарта и продължете да разбивате. Накрая добавете брашното, като разбърквате внимателно с шпатула. Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Така направете с и останалите блатове. Оставете да се охладят.

Пригответе пудинга според указанието. Разбийте сиренето с пудрата захар. В купа разбийте сметаната и към нея прибавете крема и сиренето. Разбъркайте добре и добавете желатина (предварително приготвен според указанието).

В подходяща форма поставете един блат (26см) и го сиропирайте с подсладено прясно мляко. Изсипете крема, загладете и поставете втория блат (26 см, кафяв).

Оставете тортата в хладилника за няколко часа, за да стегне. След като е стегнала достатъчно, оформете цветето с помощта на нож. Измажете цялата торта с разбитата сметана с пудра захар. Поставете в поднос третия блат (28см).

Сиропирайте леко и го намажете със сметана. Внимателно преместете оформеното цвете. Украсете го с розички от разбита сметана, а отстрани с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
15.03.2016 12:31
Много е красива!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв