Питка цвете с тиква и орехи

15/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото: затопляме леко млякото, след което прибавяме маята, захарта, сол, яйцето и постепенно започваме да прибавяме брашно, докато се получи меко тесто, което не залепва по ръцете ни. Оставяме тестото да втаса за около 35-40 минути.

През това време приготвяме плънката. Тиквата се обелва, почиства и настъргва на едро ренде, след това в съд с незалепващо покритие на слаб огън се слагат олиото и маслото и се добавя настърганата тиква.

Периодично разбъркваме, за да омекне тиквата (10-15 минути), след това добавяме нарязаните на ситно орехи, захарта и какаото, разбъркваме за още 3-4 минути и плънката е готова.

След като тестото е готово го разточваме на кора (не много тънка - около 5 мм), с помощта на по-широка чашка или малка купичка изрязваме кръгчета по цялата кора, махаме излишното тесто (ще го разточим отново). В получените кръгчета слагаме малко от плънката и оформяме (на снимката се вижда как точно).

Готовите листенца нареждаме в намазана с олио тавичка. Печем на 180-220 градуса за около 35-40 минути.

След като е готово вадим от фурната, мажем с разтопено масло и завиваме с хавлиена кърпа. Когато поизстине махаме кърпата, мажем с мед и поръсваме с кристална захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар