Домашна френска селска торта

15/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Трябва да им го признаем на французите, получават им се нещата със сладкишите и десертите Само вижте тази торта "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 690
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • мед - 4 с. л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 5 бр.
  • нишесте - 1 пакет Ванилия
  • брашно - 1 голяма с.л. (с връх)
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • масло - 70 г
  • течен шоколад - 200 г бял
  • за украсата
  • крем - по 1 от двата вида кремове за сладкиши на д - р Йоткер (ванилия и шоколад)
  • прясно мляко - за разтварянето на кремовете
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с тестото за блатовете. Яйцето и захарта се разбъркват, добавяме млякото, содата, меда и маслото. Слагаме на котлона и бъркаме докато придобие кафеникав цвят.

Сваляме от котлона и добавяме брашното, замесваме меко тесто. Разделяме на топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и печем. Изрязваме с ринг.

Приготвяме крема, като загряваме млякото със захарта. Разбиваме яйцата с нишестето и брашното, варим на слаб огън. Готовия крем охлаждаме и смесваме с белия течен шоколад. Разбъркваме до получаването на хубав крем.

Започваме да сглобяваме тортата, като редуваме блат и крем, докато свършват блатовете.

С миксер разбъркваме поотделно двата вида крем на Йоткер и украсяваме по желание. Тортата престоява 24 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар