Пилешка манджичка

15/03/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965619026
"Толкова семпло, а толкова вкусно отдавна не ни е било "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме 1/2 пиле и слагаме да се вари в 2 литра вода. Като се посвари пилето го изваждаме от бульона и нарязваме на порции, като запазваме бульона за готвенето.

В тенджерка слагаме порциите пиле, наливаме 3-4 супени лъжици олио, добавяме 1 супена лъжица масло, 2 супени лъжици настърган лук, 1 скилидка пасиран чесън и запържваме. Поръсваме черен пипер на вкус и 1 чаена лъжичка червен пипер.

Подправяме с чубрица и кубче натрошен пилешки бульон. Наливаме 5 или 6 чаени чаши бульон от варене на пилето и готвим приблизително 15 минути.

Сгъстяваме ястието с кашичка от брашно - 3-4 супени лъжици брашно, размито с малко вода. Оставяме манджичката да къкри още няколко минути. При необходимост може да долеем топла вода или още бульон от варенето.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар