Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Татарска шатра с агнешко

Татарска шатра с агнешко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Татарска шатра с агнешко1 / 2
22/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • моркови - 1 кг
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • бульон - 6 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото, обезкостяваме и го нарязваме на малки парченца. Почистваме морковите и чесъна и ги нарязваме на кръгчета.

В по-голяма тенджера задушаваме зеленчуците със олиото. Когато омекнат, прибавяме месото и задушаваме още 30 минути. След това сипваме бульона, прибавяме нарязан магданоз, черен пипер и посоляваме.

Когато ястието заври, добавяме ориза, разбъркваме и оставяме на тих огън 20-30 минути.

Сваляме от огъня и завиваме тенджерата с кърпа, за да се задуши. Сервираме ястието горещо оформено като шатра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: