Пилешки воденички с лозови листа

14/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Вкусни идейки от кухнята на баба "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 2 глави
  • чесън – 2 - 3 скилидки
  • зелен лук – 5 - 6 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • пилешки воденички – 15 бр. (или пилешко бяло месо)
  • доматено пюре – 1 ч.л.
  • брашно – 2 с.л.
  • лозови листа - 20 - 30 бр.
  • мазнина - 30 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме воденичките и ги нарязваме на малки парченца.

Лука и чесъна почистваме, нарязваме и задушаваме. Като омекнат, прибавяме воденичките, задушаваме още малко и слагаме към ястието червения пипер и подправките.

Попарваме и нарязваме лозовите листа и ги прибавяме към ястието. Доливаме бульона и оставяме да поври 20 минути. След това сипваме доматеното пюре, размито с малко водичка и брашното.

Разбъркваме и варим 5 минути, за да се сгъсти сосът.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар