Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Солена питка охлюв

Солена питка охлюв

Солена питка охлюв
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Разчистете място, защото тази солена питка с охлюв заслужава да бъде поставена в центъра на трапезата"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 150 г
  • семена - 1 с.л. за поръсване
  • брашно - 550 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в част от топлото мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното. Добавяме и останалите продукти и останалото прясно мляко, като от яйцата се отделя един жълтък - с него се намазва отгоре.

Замесваме меко тесто. Оставя се да втаса на топло за 30 минути. Готовото тесто се разделя на две части. Всяка се разточва на кръгла кора, намазваме с олио и поръсваме натрошено сирене. Отгоре се покрива с втората разточена кора. Нарязваме на ленти по 1 см.

Диагонално се навива на охлюв и се поставя в намазана с олио тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути до златиста коричка

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Гери ,вкусни са всички домашно приготвени тестени изделия Не е диетично ,но имат страхотен вкус
07.05.2016 16:38
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Като слънце грее,сигурна съм че е и много вкусна
16.03.2016 11:15