Пилешко месо с лапад

16/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру205684775815
"Има десетки причини да се храним здравословно. Ние ще ви дадем три 1. Защото е полезно за нас. 2. Защото е вкусно. 3. Заради рецептата за Пилешко месо с лапад."
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 174
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лапад - 2 връзки
  • пилешко месо - 500 г сварено
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в загрято олио. Лападът се почиства и бланшира, докато смени цвета си. Изважда се и се отцежда, нарязва се на ситно.

Сипва се при задушения лук да се запържи за кратко, добавяме червения пипер, разбърква се и доливаме 700 мл топла вода.

Прибавя се измития ориз и пилешкото месо, моето е от буркан.

Овкусяваме със сол на вкус, варим до готовност на ориза. Страхотна пролетна гозба!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!