Уникалното пиле с тиквички Абуелос

16/03/2016
"Днес сме ви приготвили една уникална рецепта към която няма да останете безразлични! Който е на пости или диета да не гледа "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 104
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, ако използвате пилешки гърди, ги нарежете на половина, аз използвах бутчета и ги разполових на две.

В купа сложете месото и поръсете на вкус с черен пипер, кайенски и пушен червен пипер, посолете и сложете малко чесън на прах. Овкусете месото, като с ръце разбъркате и втриете подправките в месото.

В тиган сложете половината масло и една лъжица олио. Загрейте на котлона и сложете месото да се запържи до златисто. При готовност махнете от тигана и сложете останалото масло и лъжица олио.

Нарежете лука на дребно и го запържете в мазнината. Измийте и подсушете тиквичките, разполовете ги и нарежете на еднакви тънички парчета. Сложете ги при лука и запържете и тях.

Тиквичките се пържат за кратко, да останат леко хрупкави, аз обаче ги предпочитам златисти, затова запържих до златисто. Добавете парчетата месо и сложете брашното.

Разбъркайте и внимателно налейте от топлото мляко, като бъркате непрекъснато до получаване на плътен сос. Сипвайте мляко до желаната гъстота. От брашното ще започне да се сгъстява, затова количеството на млякото е ориентировъчно.

Нарежете скилидка чесън на ситно и я добавете. Оставете за още няколко минути, поръсете с малко черен пипер и лют пипер на люспи за разкош.

Махнете от котлона и поръсете с копър по желание. Пилето е подходящо да се поднесе с гарнитура от картофи или ориз.

Бележки: Рецептата е адаптирана от блога на Люси Евтимова. Пилето е разкошно на вкус, горещо ви го препоръчвам. В зависимост от месото, което ще ползвате, времето за пърженето му ще е повече или по-малко. Филето се сготвя по-бързо, на бутчетата им трябва повече време.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Silvia Danailova
Silvia Danailova
25.06.2018 23:51
Вече два пъти готвя тази рецепта за семейството си в рамките на един месец и стана една от нашите любими летни гозби. Много благодаря
0
0
Pressy
Pressy
07.04.2016 13:30
Страхотно изглеждат !
0
0
Анелия Терзиева
Много вкусно изглежда:)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!