Чудна баница на тиган

16/03/2016
silvest
отsilvestНовак53
"Тази рецепта е като тест за кулинарните ви умения. Да видим сега колко ви бива с тигана "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 037
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите е за 2 броя баници. Преди да поставите тигана на котлона (за улеснение, докато тиганът е все още студен), намазнявате дъното с олио и редите половината кори (обикновено са 7), като ги редувате със сместа от останалите продукти.

Това се случва по следния начин: 3 кори за основа, заливка, 2 кори, отново заливка и завършваме с последните 2 кори.

Тук е желателно първите 3 кори, които са основата, да се подават леко от тигана, за да може след поставянето на последния пласт, получената баница да бъде "загърната" до получаване на кръгла форма (като палачинка).

Така оформената баница се поставя на вече нагорещения котлон (200 градуса) и се запича до готовност (около 7-8 минути или по ваша преценка). Обръща се.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар