Торта Наполеон с фини кори

16/03/2016
Маринелкаот МаринелкаНовак
"Малко по-различен вариант на любимата ни торта Наполеон - този път с кори за баница, но не по-малко вкусна"
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 551
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се накъсват и изпичат до златисто. През това време се приготвя кремът, като загряваме млякото със захарта на котлона и заделяме малко от млякото за брашното.

Когато млякото започне да завира, изливаме на тънка струйка размитото брашно с отделеното мляко, като бъркаме енергично крема до сгъстяване.

Оставяме го да се охлади настрана и слагаме маслото и ванилиите (лимоновата кора), като бъркаме до поемане на маслото (кремът не трябва де е горещ, когато слагаме маслото, защото така няма да стегне и ще се разтича).

Разбиваме сметаната и я смесваме постепенно с вече изстиналия крем. Кремът става пухкав. Започваме да сглобяваме тортата. В ринг с падащи стени застиламе хартия, отдолу слагаме пласт от изпечените кори, ред крем и така докато свършат корите и крема, оставяме да стегне в хладилник.

След това с помощта на нож прокарваме по краищата, ако има нужда да се отдели тортата. Украсяваме я по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Александра
Александра
27.12.2016 16:57
Тортичката стана идеална. Много вкусно. Но малко натръшва, ако прекалиш. Всички вкъщи я харесаха. Стана почти като купешките наполеони.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв