Картофени банички

29/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Дайте на 200 домакини кори за баница и те ще ви спретнат 200 различни вида баници "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 688
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори - 5 за баница
  • картофи - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • сирене - 1/4 чаша фета, натрошено
  • масло - 2 с.л
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 жълтък
  • кимион - черен (нигела) на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете в маслото. Добавете предварително сварените и намачкани на пюре още топли картофи. Разбъркайте и добавете всички останали продукти и подправки за пълнежа.

Сложете върху кухненския плот 2 кори за баница и ги срежете на 4 ленти. В края на всяка лента разпределете от плънката и завийте на руло по дължина, като накрая слепите корите с малко вода. Повторете така с всички останали кори и плънка.

Подредете картофените банички в тава с намазнена хартия за печене със загънатата страна надолу. Отгоре намажете баничките с разбит жълтък и поръсете с черния кимион нигела, а ако нямате може с маково семе или сусам. Сложете да се изпекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути или докато придобият апетитен златист цвят.


подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар