Турска баклава с кисело мляко

16/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло - 500 г краве
  • кисело мляко - 250 г
  • сода бикарбонат - 1 ч. л.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 кг
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме маслото до побеляване, след което към него прибавяме постепенно един по един 3 жълтъка, 1 цяло яйце и киселото мляко, разбито предварително със содата.

Към сместа добавяме от брашното и замесваме тесто, което оформяме на малки топки, на които в средата правим дупка и ги слагаме в намаслена тава. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Приготвяне на сиропа: В тенджерка слагаме водата и захарта и ги варим около 5-10 минути, след като махнем сиропа от котлона добавяме ванилията.

След като изпечем баклавата я заливаме с горещия сироп. Баклавата трябва да престои няколко часа преди консумация.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар