Македонска баница

16/03/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"Става ли дума за баница, не е важно каква е, а колко е вкусна, а тази е великолепна "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5 порции
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 507
  • Преглеждания за месеца1052
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За корите
  • вода - 200 мл хладка
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • сол
  • брашно - 400 г
  • масло - 250 г
  • За пълнежа
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме водата, яйцето, олиото, оцета, солта и постепенно добавяме от брашнотo. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 30-36 топчета.

Всяко едно топче разточваме на малка питка и ги нареждаме една върху друга на две места по 15 броя, като ги намазваме помежду им с масло. От получените питки разточваме две кори.

Едната кора слагаме в намаслена с масло тава, върху нея поръсваме с предварително натрошеното сирене, разбито с 2 яйца и отгоре слагаме втората кора.

Заливаме я с останалото разтопено масло и я слагаме да се пече в силна фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар