Класически меки меденки

16/03/2016
Мирянаот МирянаНовак
"Когато става дума за меденки и рокли, най-добре е да заложите на класиката "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 129
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се смесват и с миксер се разбъркват. Добавя се постепенно брашно, а когато стане невъзможно да се работи с миксера, се продължава на ръка. Когато тестото е готово, се разточва и се набрашнява от двете страни, за да не лепне.

Изрязват се желаните фигурки и се слагат върху хартия за печене. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

Готовите меденки веднага се слепват със сладко и се поставят в затворен съд, в който да не прониква въздух. В самото начало при изкарването им от фурната са меки, но след секунди леко се втвърдяват. Това е нормално, ще омекнат.

Не трябва да се зачервяват, защото ще станат твърди! В този случай добавете резени ябълки в съда с меденките и затворете капака, а след няколко часа ще са омекнали.

Обичам да ги правя вечерта, а на сутринта да зарадвам децата. Въпреки че съм почитателка на шоколада, най-вкусни стават с мармалад или домашно ябълково сладко.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марияна Желева
Наистина класическа рецепта. Харесвам този тип меденки. Слагам и моя снимка на меденки изрязани с формички на цвете и сърце полети с разтопен шоколад, залепени със сладко.
0
0
Илияна Димова
Благодаря за идеята, много харесвам меденки с мармалад , много вкусни , сложих при любими рецепти
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв