Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Кренвирши със замразени зеленчуци и къри

Кренвирши със замразени зеленчуци и къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Кренвирши със замразени зеленчуци и къри1 / 2
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кренвирши - 8 малки или 4 големи
  • зеленчуци - 1/2 кг замразени
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • лук - 2 глави
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кренвиршите на две. Сгорещяваме в широка тенджера олиото и запържваме кренвиршите.

Изваждаме ги и последователно запържваме ситно нарязания лук и брашното до златисто. Прибавяме кърито и разбъркваме.

Наливаме на тънка струйка 1 ч.ч. зеленчуков бульон, като разбъркваме, за да се получи сос.

Слагаме в него зеленчуците и оставяме да ври на умерен огън.

Накрая добавяме и кренвиршите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: