Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сърца от дебърцини върху канапета

Сърца от дебърцини върху канапета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Сърца от дебърцини върху канапета1 / 2
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • дебърцини - 4 бр.
  • кашкавал - 40 г
  • хляб - 8 филии, сух
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • горчица - 1 с.л.
  • маруля - 8 бр. листа
  • краставици - 1 бр.
  • сол
  • лимонов сок
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме кората на филиите и ги оформяме на правоъгълници. Разбиваме яйцата с 2 с.л. вода, потапяме филиите и ги изпържваме от двете страни.

Разрязваме дебърцините по на две парчета. Напречно срязваме всяко парче до 1 см от основата му и ги извиваме във формата на сърца. Съединяваме и закрепваме. Изпържваме ги в сгорещено олио.

Изрязваме от кашкавала тънки ленти и ги слагаме по дължината на сърцата. Леко ги запичаме да се разтопи кашкавалът.

Поръсваме листата на марулята със сол и малко лимонов сок. Във всяко листо поставяме по едно хлебно канапе, а върху канапетата поставяме сърцата.

Поливаме ги с леко разредената с вода горчица. В средата нареждаме кръгчета краставица, подправена с оцет, сол и олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: