Шоколадова торта със сърчица

16/03/2016
NEVI
отNEVIПомощник Готвач1624983
"Има някаква магия в домашно приготвените торти, която ги прави неустоими И вие ли го усещате?"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо365
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, какаото, бакпулвера, ванилията и солта и оставете настрани. Разбийте мекото масло със захарта до получаването на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте до еднородна смес.

Започнете да добавяте брашнената смес и млякото, като ги редувате. Тоест сипвате 1/3 брашно с 1/3 мляко и разбърквате. Така до изчерпване на количествата. Изсипете сместа в тортената форма с размер 23 см и подвижно дъно, предварително застлана с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Блатът е готов, когато забиете шишче в него и го извадите сухо. Извадете изпечения блат от формата и оставете да се охлади напълно, след което го срежете на два блата.

Разбийте сметаната на крем и прибавете нарязания на дребно шоколад. Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата, като сложите блат, намажeте с крем и завършите с блат. Приберете в хладилник за 30 минути.

Извадете от формата, като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. За украсата разбийте сметаната на крем и с половината намажете всички страни на тортата.

Направете розички с шприц по ръба на тортата с останалата сметана. Украсете страните с нарязания на дребно шоколад и поръсете сърчицата отгоре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар