Печен карфиол с млечен сос и къри

17/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Нека ви покажем как да приготвите най-вкусния карфиол на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно карфиола и отстраняваме всички листа, като запазваме главата цяла.

Бланшираме го за 5-6 минути в подсолена вряща вода с дафиновия лист и бахара, отцеждаме го.

Смесваме млякото, яйцето, лимона, маслото и ги разбиваме, добавяме кърито, куркумата, черния пипер, сол и пасирания чесън, пак разбъркваме.

Потапяме карфиола в соса и го обливаме с него много добре. Поставяме го в малка тавичка и го заливаме с останалия сос.

Печем в загрята фурна с вентилатор на 200 градуса. Следим и от време на време поливаме карфиола със соса от тавичката.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар