Печен карфиол с млечен сос и къри

17/03/2016
"Нека ви покажем как да приготвите най-вкусния карфиол на света "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л
  • куркума - 1 ч.л
  • масло - 2 с.л. меко
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки (пасиран)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно карфиола и отстраняваме всички листа, като запазваме главата цяла.

Бланшираме го за 5-6 минути в подсолена вряща вода с дафиновия лист и бахара, отцеждаме го.

Смесваме млякото, яйцето, лимона, маслото и ги разбиваме, добавяме кърито, куркумата, черния пипер, сол и пасирания чесън, пак разбъркваме.

Потапяме карфиола в соса и го обливаме с него много добре. Поставяме го в малка тавичка и го заливаме с останалия сос.

Печем в загрята фурна с вентилатор на 200 градуса. Следим и от време на време поливаме карфиола със соса от тавичката.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар