Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен карфиол с млечен сос и къри

Печен карфиол с млечен сос и къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Печен карфиол с млечен сос и къри
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Нека ви покажем как да приготвите най-вкусния карфиол на света"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л
  • куркума - 1 ч.л
  • масло - 2 с.л. меко
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки (пасиран)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно карфиола и отстраняваме всички листа, като запазваме главата цяла.

Бланшираме го за 5-6 минути в подсолена вряща вода с дафиновия лист и бахара, отцеждаме го.

Смесваме млякото, яйцето, лимона, маслото и ги разбиваме, добавяме кърито, куркумата, черния пипер, сол и пасирания чесън, пак разбъркваме.

Потапяме карфиола в соса и го обливаме с него много добре. Поставяме го в малка тавичка и го заливаме с останалия сос.

Печем в загрята фурна с вентилатор на 200 градуса. Следим и от време на време поливаме карфиола със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: