По-различна бисквитена торта

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329793
По-различна бисквитена торта
Снимка: NEVI
2 / 4
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Има такива торти, които изяждаме и забравяме за тях и такива, които като хапнем веднъж, ги запомняме за цял живот. Тази е именно от втория вид!"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • чаени бисквити - 2 пакета по 175 г с вкус на лимон
  • чаени бисквити - 1 пакет 175 г с вкус на какао
  • масло - 125 г краве
  • лимонова кора
  • шоколад - 100 г натурален
  • за яйчния крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • лимонова кора
  • ванилия
  • за сметановия крем
  • сметана - 500 мл сладка
  • сладко от ягоди - 50 г
  • за украса
  • сметана - 500 мл сладка
  • какао - 1 с л
  • сладко от ягоди - 100 г
  • шоколадови бонбони
  • бисквити - от тези за блатовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За яйчния крем направете каша от жълтъците, брашното, ванилията, лимоновата кора и 100 мл от прясното мляко. Останалото мляко загрейте заедно със захарта и когато заври, прибавете кашата при постоянно бъркане, а щом се сгъсти, свалете от огъня. Оставете настрани да се охлади напълно.

За сметановия крем разбийте сметаната и я смесете със сладкото от ягоди. Оставете настрани.

Преди да почнете да правите блатовете, заделете няколко бисквити от двата вида за украса.

За какаовия блат натрошете какаовите бисквити в купа и прибавете разтопения шоколад. Смесете хубаво с ръце. Оставете настрани.

За лимоновите блатове натрошете лимоновите бисквити в купа и прибавете разтопеното масло и лимонова кора. Смесете хубаво с ръце. Оставете настрани.

След като всички компоненти за тортата са ви готови, може да сглобите тортата във форма с подвижно дъно и размер 23 см. На дъното на формата сипете половината от лимоновите бисквити и притиснете добре, така че да се получи здрава основа. Отгоре изсипете половината от яйчния крем загладете и сипете и половината от ягодовата сметана. Загладете и притиснете хубаво.

Отгоре разпределете какаовите бисквити, като ги притиснете леко в сметаната, но да не потънат изцяло. Върху тях изсипете останалия яйчен крем. Загладете и изсипете и останалата сметана. Загладете и притиснете хубаво.

Завършете с останалите лимонови бисквити. Заравнете и притиснете леко. Приберете в хладилник за 2-3 часа за да стегне хубаво, като покриете тортата, за да не поема миризмите от хладилника.

Извадете от формата, като прокарате нож по ръба на формата и тогава я отворете.

За украсата разбийте сметаната и разделете на две. Половината оставете чиста, а другата половина смесете с какаото. С чистата сметана намажете тортата от всички страни, а с какаовата направете розички с шприц по ръба на тортата.

Отгоре на тортата изсипете сладкото от ягоди. Украсете с шоколадови бонбони и заделените бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: