Пухкави картофени крокети

17/03/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач38663228151
"Пухкавите картофени крокети са най-добрият приятел на бирата. Е, не се разбират съвсем с кантара, но то пък кое ли вкусно хапване са разбира с него?"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 322
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и още топли се настъргват на ренде. Добавя се смачканото сирене, киселото мляко, яйцето, наситнените пера на лука, подправките. Всичко се обърква с ръце до еднородна смес. Оставя се да престои за 1 час в хладилник.

За паниране се разбиват яйцата и се приготвят галетата. Оформят се крокети, които първо се потапят в яйце, после в галета и отново в яйце. Пържат се в повече горещо олио.

Изваждат се, след като добият хубава златиста коричка върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

За по-голямо удобство аз си работя с лъжицата за сладолед, като леко си приплесквам крокетите при поставяне в мазнината. Поднасяме с млечно-чеснов сос с копър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар