Мадлени с мед

17/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Мадленките на Диана от Бургас са толкова вкусни и пухкави, че не може да не ги споделим с вас"
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 453
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мед - 2 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • ванилена захар - 1 ч.л. (или 1 прахче ванилия)
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото да стане течно, но внимавайте да не кипне. Оставете да се охлади напълно. Медът също трябва да е в течно състояние.

Пресейте брашното. Смесете го с бакпулвера и солта. В друг съд разбийте яйцата, захарта и меда. Трябва да се разбива докато захарта напълно се разтвори. Прибавете сухите съставки.

Разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка. Накрая прибавете полутечното охладено масло. Продължете да разбърквате до хомогенизиране на сместа. Получената кексова смес оставете в хладилника да престои за 20 минути.

Фурната се загрява на 200 градуса. Във форма за мадлени разпределете сместа, като слагате по една равна супена лъжица. Ако остане смес, върнете я в хладилника. Печете 15 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Diana
Diana
27.03.2016 08:52
Благодаря ви! Радвам се че ви допадат.
0
0
Гергана  Георгиева
Много са пухкави и вкусни! Чудесни за закуска, бързи и непретенциозни. Вкъщи ги обожават, поднасям ги с айрян.
1
0
Pressy
Pressy
17.03.2016 10:58
mnogo vkusno
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв