Картофена яхния

30/06/2011
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Постна картофена яхния, която винаги ни се услажда!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 121
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едро. Изплакнете ги и ги сложете да се сварят до полуготовност в подсолена вода.

В дълбок съд задушете накълцания лук, а щом омекне добавете и нарязаните чушки. Задушавайте под капак, като разбърквате често. Когато и чушките омекнат добавете брашното, разбъркайте и сипете доматеното пюре заедно с около литър гореща вода.

Оставете да къкри за известно време и добавете щипка захар, чубрицата, черния и червения пипер и една чаена лъжичка оцет. След тях сипете и картофите. Оставете картофената яхния да ври за около 10-15 минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз и сваляте от огъня.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 25
4 14
3 8
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Наталиа Петрова
Приготвям я без да варя картофите заедно, вместо това - всичко заедно.
0
0
маргарита петрова
маргарита петрова
07.03.2014 18:55
Пропуснала съм за запиша захарта за кекса
3/4 ч.ч. захар.
1
3
маргарита петрова
маргарита петрова
07.03.2014 18:51
Добър вариант за излизане от положение ако не сте приготвили вечеря.Спазих рецептата точно с изключение на брашното и солта.Добавих малко повече брашно и сол...обичам я по-солена и по гъстичка.Опитвайте!Докато изчаквах да къкри 20 минутки забърках и един бърз кекс.Като цяло за 30 минути имах готова вечеря и прекрасно ухаещ кекс за десерт ^_^.
Рецепта за кекс:
2 яйца
1/4 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. брашно с 1/2 бакпулвер
2-3 суп. л-ци студена вода / най- накрая /
Пече се на 180* 200* - около 20 мин./или на око според фурната /
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти