Постни индийски кюфтенца от червена леща

18/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Сгряваща храна за душата с индийски аромат "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 884
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червената леща за една нощ в студена вода. Отцеждаме я и я пасираме.

В купа разбъркваме пасираната леща, накълцания лук, подправките и брашното. Получава се гъсто и леко лепкаво тесто, което разбъркваме с лъжица.

Загряваме олиото и в него пържим оформените с помощта на 2 лъжици кюфтенца за кратко, докато добият лек загар.

Отцеждаме ги на кухненска хартия.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар