Постни индийски кюфтенца от червена леща

18/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Сгряваща храна за душата с индийски аромат "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 886
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червената леща за една нощ в студена вода. Отцеждаме я и я пасираме.

В купа разбъркваме пасираната леща, накълцания лук, подправките и брашното. Получава се гъсто и леко лепкаво тесто, което разбъркваме с лъжица.

Загряваме олиото и в него пържим оформените с помощта на 2 лъжици кюфтенца за кратко, докато добият лек загар.

Отцеждаме ги на кухненска хартия.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар